31-08-08

Beste koers van het seizoen

Afgelopen dinsdag ben ik samen met de Brent en de Brick tot in Scherpenheuvel gereden, den Eddy (Buts) is met ons mee tot daar gelopen, hij moest trainen voor zijn duatlon en zo konden wij wat kilometers doen voor onze training. Ons mama is ons daar met de bus komen halen, wij zouden nog wel terug thuis geraakt zijn, maar den Eddy????

De woensdag ben ik samen met papa mee gereden naar de beroeprennerskoers in Overijse, ik had ook mijn fiets meegenomen en terwijl papa aan de fietsen werkte heb ik daar wat rondgefietst. Zo heb ik daar het bergske kasseiweg gedaan op het parcour van de cyclo-cross.

overijse

Zaterdag ben ik gaan voetballen, we moesten een oefenmatchke spelen onder de eeste jaars pre-miniemen onder elkaar, ons ploegske verloor met 4-3. Daarna heb ik nog is een duikske in men zwembad genomen, dat was al wel een hele poos geleden, want het weer heeft het deze vakantie echt wel laten afweten.

zwembad1

En vandaag was het dan weer zover, we zijn weer gaan koersen, dit keer trokken we naar Hakendover. Een koers met een serieuze berg(ske) in, echt wel lastig,maar...hkd1

Ik reed wel de beste koers van heel het seizoen, en deed ons mama en ons Diane, die voor de eeste keer mee ging kijken bijna iets aan hun hart krijgen, tot op een paar meter van de streep reed ik nog op kop, maar kon het echt niet houden, en zo eindigde ik dan op de TWEEDE plaats. Ik was wel erg ontgoocheld, maar ik heb men best gedaan en spijtig genoeg verloren.

hkd2

 

 

Morgen is het dan weer andere koek, de vakantie is dan spijtig genoeg voorbij en moeten we terug naar school, maar daar is dan ook niks aan te doen....

20:11 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-08-08

Trainen, trainen, trainen

Afgelopen dinsdag ben ik terug gaan trainen voor het voetbal, ah ja dat weten jullie misschien nog niet, maar ik speel ook voetbal bij Houtvenne. Ik ga nu over naar de pré-miniemen, dat gaat wel aanpassen worden want nu moeten we op een half veld spelen, en zullen we dus wat meer moeten lopen.

Donderdag ben ik dan weer gaan trainen op de wielerpist van Hulshout,we waren dit keer niet met veel, slechts 13 man, en we hebben goe kunnen doorrijden. We hebben veel spurtjes gedaan, en ook aflossing met 2, dat vond ik erg plezant. 's Avonds ben ik dan bij de Brent gaan slapen, we hebben ons erg goed geamusseerd en waren de vrijdagmorgen al vroeg uit de veren.

Vandaag was het dan weer koersen geblazen, dit keer trokken we naar Brecht. Net als alijd legde we eerst een behendigheidsproef af, maar dit keer was de tijdrijd daar ook aan gekoppeld, hoeveelste tijd ik hier had weet ik niet, het werd ons niet meegedeeld. Tijdens de wegrit moesten we 3 ronden afleggen, en werd ik 4 van de 13, dus heel wat beter dan vorige week.

brecht

 

En nu ga ik nog profiteren van de laatste week vakantie!

19:10 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-08

Aftellen is begonnen

Jaja, wees maar zeker het aftellen is begonnen, nog 2 weken en terug school gaan geblazen. Ik ga proberen het nog het beste van te maken, en als het weer een handje zou willen helpen, komt da nog wel goed.

Verleden woensdag zijn we naar de zee geweest, naar Blankenberge, daar hebben we de Brent, de Wout en de Ulrike een bezoekje gebracht. Toen we daar aankwamen was het alles behalve strandweer, we zijn zelfs moeten gaan schuilen voor de regen. Gelukkig klaarde het in de namiddag uit en hebben we al bij al nog een leuke dag gehad. Ik heb op de go-carren gereden, maar het leukste vond ik toch het mini-golven, dit was de eerste keer dat ik dat deed, en ik haalde hetzelfde aantal punten als mijn papa, mama eindige als laatste.

zee

 

streep
Vrijdag was het de afscheidskoers van Tom Steels. Dat was eigenlijk een gentelmenskoers, dit wil zeggen dat ze zowel nog actieve, als coureurs die al gestopt zijn meereden. Zo was er bijna gans de landbouwkrediet ploeg, Greg Van Avermaet, Gert Steegmans, Robby mc Ewen, Johan Museeuw, Ludo Dierckxsens en de man waar ik hard voor gesupporterd heb in zijn tijd bij Landbouwkrediet, Johan(streepeke) Verstrepen.

Vandaag was het dan weer koersen geblazen, dit keer trokken we naar Aalst bij Sint-Truiden. Daar deed ik de stunt van mijn leven, we waren slechts met 3 vertrekkers, en bijna gans de koers heb ik in de aanval gereden, de 3 de laatste toer werd ik bijgehaald, toch demareerde ik terug, met in gedachte dat het aankomst was, wat bleek, ik moest nog een ronde rijden, en had toen het beste wel gehad, ze haalde me terug bij, en ik eindigde natuurlijk op de derde plaats. Zullen maar zeggen, volgende week beter.

aalst

 

 

20:50 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-08-08

Witgoor

Hallo allemaal,

Afgelopen week was het terug werken geblazen voor mama en papa, en dan ben ik bij mijn moeke en vake, en ons Diane en den Herman gebleven. Met den Herman ben ik is een pintje (spa) gaan drinken, en daags nadien met ons vake op de preirie.

Dinsdagavond ben ik samen met mijn papa en mama en den Brent naar de pist geweest, daar zijn we gaan suporteren voor de Jasper.

Woensdag zijn we met ons mama en papa een toereke met de fiets gaan doen. Ons mama heeft voor hare verjaardag van ons een nieuwe fiets gekregen zodat ze nu met ons mee kan. We zijn tot in Tessenderlo geweest, en als we thuis kwamen hadden we 40km gedaan.

Gisteren ben ik dan weer gaan koersen, dit keer in Witgoor-Dessel, ik eindigde op de 5de plaats. Brent was er niet, die zit een weekje aan zee.

Dessel

Tot volgende keer!

17:10 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-08-08

De vakantie is half

De vakantie is nu halfweg, en hier ben ik weer met wat nieuws van de afgelopen weken.

Verleden week zondag ben ik gaan koersen in Attenrode, ik wilde wel eens een beetje bergop rijden, maar amaai, wat was dat afzien, ook nog omdat het zo warm was, maar al bij al is het goe meegevallen ik werd 4de.

koers Attenrode 27.07.2008 015

Ik ben verleden week zaterdag en ook nog dinsdag naar de Tour région Wallon gaan kijken, dat was ook erg leuk. Een uurerke voor de koers kwam er een publiciteitscaravaan voorbij en die gooide vanalles weg, zoals stylo's, snoepjes en nog vanalles. Den dinsdag had ik zelf mijn fiets meegenomen en mocht ik een stukje van een bergske waar de mannen ook op moesten zelf rijden, wa was me dat zweten,zal nog veel moeten trainen denk voor ik daar helemaal boven zal geraken. We zijn ook naar het hotel van de mannen van Landbouwkrediet geweest, en daar zag ik dan Sven Nijs, Bert de Waele en Nico Sijmens ook nog.

Deze week heeft het schitterend weer geweest, en heb ik dan ook veel in mijn zwembad vertroefd.

zwembad

 

De vrijdag heb ik samen met mijn papa meegedaan aan de kids  fun trophy in Heist op den Berg,dat zijn ex wielrenners die samen met hun kinderen een paar toertjes rijden, eerst de papa's alleen, daarna ééntje samen met de kinderen, zo ging dat 6 maal.  Dat gebeurd na de eerste reeks van het Derny festival, daar waren o.a. Erwin Vervecken, Wouter Van Mechelen, Wouter Weylandt,Bjorn Leukemans,Niels Albert, en nog vele andere. Mijn vrienden Brent(met den Eric Braes) en Brick (met den Eddy Buts)deden ook mee.

Dernycriterium Heist op den Berg 01.08.2008 004

 

En vandaag ben ik dan weer gaan koersen in Lille. Zoals gewoonlijk weer eest een tijdrit, de behendigheidsproefkes en daarna de wegrit. Nu werden de resultaten van de proefkes en de tijdrit samengeteld, en werd daar ook een apart klassement van opgemaakt, en ik stond op het podium, ik werd derde. Tijdens de wegrit werd er verschrikkelijk hard gekoerst, een renner geraakte voorop en was nimeer bij te benen, ik zat in de achtervolging en werd uiteindelijk 6 des.

lille

16:24 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |