12-11-08

crossen, crossen, ...

Ja deze week was echt wel een crossweek. Verleden week woensdag ben ik samen met papa gaan trainen in Lichtaart, daar was de Jasper, den Timo en de Yelto ook aan het trainen en kon ik met hen mee rijden, want mijn papa deed maar een stukje van het parcour.

Zaterdag ben ik dan mee naar de cross voor nieuwelingen geweest in Lichtaart en gaan supporteren voor de Jasper, de Yelto en den Timo. Zelf had ik ook mijn fiets mee en heb daar ook wat rond gereden, maar als de cross bezig was, heb ik samen met papa in de materiaalpost gestaan, zodat ik de Jasper zijn fiets kon aanpakken, als hij wilde wisselen. Daarna zijn we nog langs Herenthout gereden en heb ik daar een paar rondjes van het parcour gedaan voor de cross van zondag. Ja want zondag moest ik zelf wedstrijd rijden. De omloop in Herenthout lag er niet zo zwaar bij als verleden week, en ik heb een goede cross gereden. Ik eindigde  op de derde plaats.

Gisteren was het dan de GVA-trofee veldrijden in Niel, daar was het ook jeugdinitiatie. Zo mochten wij ook een stukje van het parcour doen dat onze helden ook voorgechoteld kregen. Man, man, man, wat was da een modderpoelniel. Maar ik heb me wel rot geammusseerd. De Brent en de Wout waren daar ook. We werde verdeeld in 2 groepen de ene van 6 tot 10 jaar, waar wij normaal mee moesten meerijden, en een groep van 11 tot 14 jaar. Daar hebben de Brent en ik met meegereden, omdat wij aan compititie doen, mochten wij dat, en zo deden wij ook een grotere toer dan die kleintjes. Daarna hebben we nog voor de Jasper gesupporterd bij de niewelinge, die het ook erg goed deed, en dan natuurlijk voor Sven Nys, spijtig dat hij niet  won, maar er zullen nog wel crossen komen waar hij wel de beste is. En nu ga ik me klaar maken, want onze papa komt bijna naar huis en gaan we terug trainen. Het duurt nog wel een paar weken voor ik terug een wedstrijd rijd, want deze maand is er voor ons niks meer. Maar ik moet wel zien da ik nog in form ben he tegen eind december.

13:21 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-11-08

Halloween

Afgelopen vrijdag was een drukke dag. Eerst hadden we een verjaardagsfeestje van enkele meisjes uit onze klas. We gingen naar de film( Het huis van Anubis en het pad der 7 zonden). Daarna gingen we fritjes eten in de frituur.  's Avonds was het dan Halloween. Sinds een paar jaar wordt dat bij ons in straat en nog enkel omliggende straatjes gevierd. Dan gaan de kindjes griezelen en zingen voor een snoepje aan de versierde huizen. Dat is een hele gebeurtenis want de straten zien dan letterlijk zwart van het volk.

Vandaag was het dan zover. De cyclocross in Hulshout. Gisteren in de namiddag ben ik samen met de Brent het parcour nog gaan verkennen in de gietende regen. Al een geluk, vandaag waren de weergoden ons beter gezind. Maar het kwaad was wel geschied, het parcour lag er loodzwaar bij.hulshoutkopie Het was op sommige plaatsen echt door de modder ploeteren. En, zoals Rob Peeters het gisteren zei na de cross op de Koppenberg, " ik ben vertrokken als mister proper en aangekomen als zwarte piet", maar bij mij was het dan wel een dode zwarte piet. Echt ik heb alles gegeven en eindigde doodop op een 5de plaats.

In de namiddag zijn we met de Brent en de Brick nog naar Balen geweest voor onze maten van onze kleren voor volgend seizoen door te geven. Daarna zijn we nog samen met de mama's en papa's naar circus Bruul geweest en hebben ons daar nog enkele uurtjes kunnen uitleven in de speeltuin.

En morgen is ons schoon leven weer uit, en kunnen we terug naar school. Maar dat vind ik wel niet heel erg.

 

20:32 Gepost door Jarne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |