04-11-10

Verkennen

Gisteren ben ik het parcour van het Vlaams kampioenschap in Oostende gaan verkennen. Dat wordt gereden op 11 november. Onze club Balen organiseerde dit voor ons. In de voormiddag zijn we met alle geselecteerde van de ploeg nl, Brent Braes, Jonas Bryuninckx, Brian Moull, Jenthe Vangeel, Arne Peeters en ikzelf richting zee vertrokken. Samen met Jan, begeleider van de aspiranten en Jef, ploegleider bij de junioren hebben we het parcour verkend. Zij leerde ons hoe we alle hindernissen moesten pakken, hoe en waar we moesten lopen, enz.  Foto's klik hier :verk. oostende2.jpg, verk.oostende3.jpg

Na een paar uurtjes hard getraind te hebben, werden onze fietsen gekuist door Leo(ploegleider juniores) en Jef(vava van Jenthe)en konden wij gaan douchen. Daarna zijn we met zen allen iets gaan eten. Dit hebben we gedaan bij familie van Brian, onze ploegmakker, die daar een taverne hebben. We kregen fritjes voorgeschoteld,njam, njam. We hebben ons reuze geamusseerd.Na het eten zijn we terug richting huis gekomen, het was toen al pikkedonker.  We hadden een heel plezierige maar vermoeide dag. Dank U Marc, Jan,Jef en Leo voor ons de kans te geven dit te doen, hoplijk brengen we het er heel goed vanaf volgende donderdag. Foto's klik hier :verk.oostende4.jpg, verk. oostende5.jpg

Jarne

10:57 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-10

verslagje van de afgelopen 3 veldritten

Op 17 oktober ging het veldritseizoen dan eindelijk van start, zoals alle jaren is dit de scholentrofee in Mol. Door werkzaamheden rond het Zilvermeer, werd het parcour verlegd. Alle zandstroken waren er dan ook tussenuit, waardoor het meer op een wegrit dan op een veldrit leek. Het ging dan ook van in het begin erg snel. Ik eindigde op een 4de plaats.

Foto klik hier:Mol.JPG

Een weekje nadien trok ik naar Tessenderlo, echt een parcour naar men zin. Der kwam echt vanalles wat in, bos, zand, bergske, echt waar chappeau aan de bouwers ervan. Ik behaalde hier dan ook men 1st podium plaats van het verldritseizoen. Ik werd 2de.

Foto's klik hier:Tessenderlo1.JPG,tessenderlo2.jpg,Tessenderlo3.JPG

Gisteren was het dan men jaarlijkse thuiswedstrijd, nl. in Hulshout. Ik was wel wat zenuwachtiger dan anders,en ons mama zegt dat anders al zo erg is, dus kunde u al voorstellen he. Het was een vlak maar drassig parcour. Er gingen 27 renners van start. Arne Vrachten, men toekomstige ploegmaat, ging er van in de start als een speer vandoor, en won ook de koers. In een sprint met 2,haalde ik het voor de 2de plaats. Mijn meester was ook van de partij voor te komen supporteren en dat vond ik wel leuk.

Foto's klik hier:hulshout1.JPG,hulshout2.JPG,hulshout3.JPG

Hopelijk gaat het me de volgende weken ook nog zo goed.

 

17:24 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-07-10

warm, warmer, warmst

Ondertussen is de vakantie al een week begonnen. De zon presteert overuren, t"is te hopen da da zo blijft voor de rest van de vakantie. Allee zo warm als het nu is, hoeft voor mij ook ni. Daardoor heb ik al heel veel vertroefd in men zwembad.

Het koersseizoen is dan ook van start gegaan, op 26 juni was de eerste koers van het seizoen. Ik ging rijden op zaterdag in Haasrode, zodat ik zondag met papa meekon naar Leuven naar het BK voor de profs. Man het was er snikheet, en een heel lastig parcour, ik voelde met rotslecht. Toch heb ik men koers uitgereden en eindigde nog op een 7de plaats. Verleden zondag trokken we naar Itegem, daar ging het me veel beter af. We waren met een grote groep vertrekkers, 24 man, das al een heel peletonnetje he. Ik eindigde op een 3de plaats en heb zo men eerste podium plaats van het seizoen beet. Volgende zondag trek ik naar Wilsele, hopelijk met een evengoed resultaat.

Nu ga ik nog een plonske in men zwembad doen, zodat ik me wat kan verfrissen.

Tot de volgende keer!

16:07 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-10

Eind in zicht

Hallo allemaal,

Hier ben ik dan na lange tijd nog eens met wat nieuws.

Momenteel ben ik volop aant aftellen naar het einde van het 5de leerjaar. Ja nog 7 schooldagen en we zijn der. Nog 2 dagen toetsen en een spreekbeurt, en ook dat zit erop,joepie. De rest van de week gaan we verder oefenen aan onze acts die we volgende zaterdag moeten brengen in de circustent van 'circus picolini', die na 4 jaar weer in onze school neerstrijkt. Wij mogen mee optreden met de echte acrobaten uit het circus. Mijn act is bewegen op de ton. Het gaat echt de moeite worden. Maar dan, het lang verwachte moment,...... ons schoolrapport, ga ik mogen verder gaan naar het 6de leerjaar. Hopelijk wel.

Maar waar ik nu voor het moment het hardste naar aan't aftellen ben is naar volgend weekend, en eigelijk niet voor het circus maar naar de koers die terug van start zal gaan. Men eerste wedstrijd rij ik zaterdag in Haasrode. Als opwarmertje ben ik gisteren gaan mtb-ken in Averbode.Hoplijk gaat het zaterdag ook zo goed, want ik eindigde  op een 9de plaats van de  35 vertrekkers. Ik had dan nog de pech dat ik op de laatste rij moest starten, daar ik nog aan geen enkele wedstrijd in de mtb dit jaar had deelgenomen. Ik was dus wel tevreden.

Voilla, dat was het dan weer, maar ik denk wel dat ik nu weer dikwijlser hier een woordje ga neerschrijven nu ik terug ga koersen, hopelijk kan ik goeie uitslagen voorleggen.

19:01 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-10

paasstage

Ja de paasvakantie is alweer van start gegaan, en zoals de voorgaande jaren is er in het paasweekend onze jaarlijkse opleiding. Daarvoor vertroefde we 3 dagen in Westerlo in het boswachtershuis, Wij mochten nog alle dagen thuis gaan slapen, maar vanaf aspirant, blijven we daar slapen, ik kijk der nu al naar uit. De stage bestaat uit fietsen op de weg, op de piste,BILD0398

en ook nog behendigheid. Daarnaast deden we ook nog aan sport en spel, en kregen we ook nog theoretische lessen. Het was een erg leuk weekend.BILD0402

13:12 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

Erwin bolt uit

BILD0377
Zaterdag was het de afscheidscross van Erwin Vervecken.  Er was naast de massacross ook een tochtje voorzien voor de kids. Natuurlijk was ik ook van de partij, samen met de Brent en ook Thibeau Nys was van de partij. Eerst konde we op het behendigheidsparcour dat de wielerschool had uitgezet en daarna een tochtje door de Herentalse bossen. Zie hierbij een paar foto's.

BILD0384

 

BILD0386

 

12:26 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-02-10

lille

Ondertussen zijn we al een maand ver in 2010, en hier ben ik dan nog is met wat nieuws.

Ik ben deze winter naar zowat alle Belgische topcrossen geweest, en heb mij reuze geamusseerd. Samen met Tibeau,jawel Nys en Maxim heb ik veel op de omlopen rondgereden, en dat was heel leuk# Ik ben zelf is op tv geweest, dat was met de wereldbeker in Koksijde, toen ik als de grote aangekomen waren ik nog een rondje reed op het parcour.

De afgelopen weken ben ik ook samen met de Brent gaan cyclocross training volgen in Gierle, da wa ook heel plezant, en ik heb daar ook veel uit geleerd.

Gisteren was het dan de laatste cross van dit seizoen voor ons. We trokken naar Lille, waar ik verleden jaar gewonnen was. Ik was de hele week al nerveus, want ik wilde eigenlijk terug een hele goeie uitslag rijden om het seizoen af te sluiten. En op een besneeuwd parcour reed ik een hele goede wedstrijd. Ik ben wel gevallen in de eerste ronde en moest achtervolgen, maar ik gaf ni op. Door op sommige stukken al fietsend door te komen, waar andere moesten lopen ging ik naar een 2de plaats, daar ben ik dan ook blijven hangen, want Tom Peeters was gaan vliegen.Maar dieje is altijd wel voor mij. Ik was vooral blij dat ik Michiel Hillen eens kunnen kloppen heb, want dieje is op de weg ook alijd voor mij, en nu ben ik een hele tijd voor hem de streep overgereden. Tis zoals onze pa zegt, iedereen is te kloppen, maar ge moet erin geloven.

Zo is dus het doek over dit seizoen gevallen. Al bij al ben ik blij met men resultaten. Toch ga ik proberen nog meer te trainen zodat ik volgend seizoen der weer goe kan tegenaan gaan.

ciau

15:49 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-10

2010

Ik wens iedereen een geweldig, supper, fantastisch 2010 toe!!!

17:35 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-12-09

Bij de soldaten

Vandaag ben ik nog eens gaan crossen,ditmaal bij de soldaten in Leopoldsburg. Het weer was goe, koud maar droog. Ik had een geweldige start en ging als eerste het veld in. Toch kon ik die positie niet houden, en werd 2de waar ik natuurlijk heel tevreden mee ben. Alleen spijtig da ter nu geen podium voorzien was, nu ik er eindelijk is zou op mogen. Ik denk dat ik het voor dit jaar voor bekeken hou met crossen. Men volgende zal begin januari zijn in Retie.

Ciau

17:30 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-11-09

Nieuwtjes

Hallo allemaal, hier ben ik nog eens met wat nieuws van de afgelopen weken(weet het meester Chris, tis al efkes geleden, ma heb het dan ook druk, nu zeker want we zitten volop in de toetsen).

Twee weken geleden ben ik gaan crossen in Wuustwezel, rotslecht weer was het, zware cross. Heb me een beetje opgeblazen in het begin van de wedstrijd en verloor daardoor een podiumplaats, ik eindigde op de 4de plaats. Met de proefkes stond ik wel weer op het podium, ik werd 2de.

Verleden week zaterdag nam ik deel aan de jeugdinitiatie van de GVA in Hasselt. Erg plezant was dat, daarna heb ik nog een paar toerekes alleen op het parcour gereden. Zondag trokken we naar Hoboken om zelf te crossen, ik eindigde weeral op de 4de plaats en met de proefkes op de 3de plaats.

Gisteren trokken we met onze papa mee naar wereldbekercross in Koksijde. En als jullie de cross goed gevolgd hebben op tv, zullen jullie me daar wel in actie gezien hebben. Ja, want ik ben op tv geweest,toen ik na de cross van de grote mannen, nog een toereke op het parcour aant rijden was.

Vandaag heb ik mogen rusten, want het was voor ons geen cross. Normaal rijdt ik dit jaar nog 1tje, nl. op 13 december in Leopoldsburg. En dan na nieuwjaar nog in Retie en Lille, en het seizoen zit erop tot eind juni.

20:51 Gepost door Jarne in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |